RYCHLÝ ROLÁDOVÝ CVIBUCH (PIŠKOT) PLNĚNÝ MÁSLOVÝM KRÉMEM - S OVOCEM ČI BEZ NĚJ
Potřebné ingredience
Těsto: 7-10 vajec (dle velikosti plechu), moučkový cukr - 30g na 1 vejce, polohrubá mouka - 30g na 1 vejce, 1 lžíce oleje, trochu prášku do pečiva, sádlo a mouka na vymazání plechuKrém: na 1 máslo dáme 3-4 lžičky moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, rum
Postup přípravy
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny. Do polohrubé mouky dáme trochu prášku do pečiva (ne moc, aby těsto moc neskočilo) a postupně zamícháme do ušlehaných vajec s cukrem. Jako poslední vmícháme lžíci oleje. Připravené těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme upéct doprostřed trouby na 175-200°C, těsto je upečené rychle, je třeba ho hlídat.
Krém: máslo dobře umícháme (mixérem) spolu s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr a ke konci šlehání trochu rumu - dle chuti :-))
Po vychladnutí těsto rozřežeme napůl a uvnitř potřeme máslovým krémem - buď máslovým krémem světlým nebo tmavým (do krému vmícháme kakao) nebo můžeme ještě přidat pod krém ovoce dle chuti (čerstvé či z konzervy) nebo i marmeládu. Dáme do chladnější místnosti či do lednice, aby krém stuhnul a zákusek se dal krájet. Před servírováním povrch cvibuchu lehce poprášíme moučkovým cukrem.
POZN.: pokud upečené těsto nebude nadýchané tak, aby se dalo dobře rozkrojit, stačí, když cvibuch rozpůlíte a namísto celého plechu zákusku budete mít jen půl plechu :-)) I přesto, že těsto neskočí vysoko, nebude žluklé a bude i tak krásně měkounké a výborné :-))
Krém: máslo dobře umícháme (mixérem) spolu s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr a ke konci šlehání trochu rumu - dle chuti :-))
Po vychladnutí těsto rozřežeme napůl a uvnitř potřeme máslovým krémem - buď máslovým krémem světlým nebo tmavým (do krému vmícháme kakao) nebo můžeme ještě přidat pod krém ovoce dle chuti (čerstvé či z konzervy) nebo i marmeládu. Dáme do chladnější místnosti či do lednice, aby krém stuhnul a zákusek se dal krájet. Před servírováním povrch cvibuchu lehce poprášíme moučkovým cukrem.
POZN.: pokud upečené těsto nebude nadýchané tak, aby se dalo dobře rozkrojit, stačí, když cvibuch rozpůlíte a namísto celého plechu zákusku budete mít jen půl plechu :-)) I přesto, že těsto neskočí vysoko, nebude žluklé a bude i tak krásně měkounké a výborné :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé